1 Eylül 2014 Pazartesi

Mason Bektaşîler Osmanlı İmparatorluğu'nu ve Türkiye'yi yaklaşık iki asırdır Mason Bektâşiler'in kurduğu derin örgütler yönetiyor.



Mason Bektaşîler
Faruk Arslan


 Masonik Bektâşi yapının geçmişte kullandığı İttihat ve Terakki geleneği Ergenekon ile bugün ortaya çıkmış gözüküyor.

 Osmanlı ve Türkiye’de dış istihbaratlara çalışan casus ve ajanların pek çoğunun Bektaşi kimliği kullanması ve mason olması tesadüf değildir. Masonik Bektaşi yapının geçmişte kullandığı İttihat ve Terakki geleneği çetelerle, Ergenekon ile bugünde yaşıyor, bu gerçek yadsınamaz. Bu bakış açımız bir komplo değil, tersine bir komplonun deşifrasyonunu sağlayacaktır.

Osmanlı ve Türkiye'yi neredeyse 170 yıldır Mason Bektaşilik, gizli kurdukları derin örgütler veya açıktan iktidarları ele geçirerek, satın alarak yönetiyor. Türkiye'nin adı bir türlü konamayan derin kimlik sorunu, tabusu budur.
 Mason  Bektaşiler, Bektaşiliği ve Aleviliği amaçlarına uygun defalarca dönüştürdü, evirip çevirip kullandılar, yine kullanmaya hazırlanıyorlar. Batı modernizmini de ateizmide ülkemize onlar getirdi.

 Mason Bektaşilerin koordinesinde, Aleviler/Bektaşiler arasında taban oluşturmak isteyen aşırı sola mensup terör örgütleri ve etnik bölücü terör örgütleri, Aleviliği ve Alevileri savunuyor görünerek kendi siyasi ve ideolojik anlayışlarını Alevilik/Bektaşilik olarak sunmaya çalışıyor, yurt içinde ve dışında bu maksatla yayınlar yapıyorlar. Mason Bektaşilik’i hiç bir zaman münafıklık anlamında kullanmak istemiyoruz.
Masonluğu  doğru tanımlayaman bir millet ,yani tabularını yıkamayan milletler yabancı istihbaratların yerli işbirlikçileri olarak kullanarak devletin içine bir vürüs gibi girmiş olur , Burdan sonraki doğacak ortamlardan  yıpranmak kaçınılmazdır.

Son 150 yıldır Bektaşilik, Mevlevilik ve Melamilik arasına karışan masonlar, özellikle Alevi Bektaşiliği derinden etkilediler. 1908 ile 1918 arasında Osmanlı İmparatorluğunu idare eden İttihat ve Terakki Partisi’nin hemen hemen tüm mensupları ‘masondu’ denir, ancak nedense Bektaşi gizli yahudi mason kimlikleri söylenmez.

Mason Bektâşilik ve Geleneksel Bektâşilik arasında ki savaşta 1997'de yol ayrımına gelindi. Bu savaşın sonuçları ise en fazla Masonik Bektâşilikten kurtulmaya çalışan Alevileri etkileyecektir.

 Encümen-i Daniş laik bir Mason Bektâşi tarikatı mı, yoksa derin devletin 'Büyük Devlet Jürisi' mi? Bir asırdır Türk Silahlı kuvvetleri'ne, bürokrasiye, yargıya yerleşen, Türkderin devleti Ergenekon'un gerçek sahipleri Mason Bektâşiler mi?
Mason Bektâşiler elit Bektâşiliği neden savunuyor ve Anadolu Aleviliği'nden kendilerini ayrı görüyorlar?

Sabataycıların, Masonlukla Bektâşiliği mezcederken kullandıkları Hurufilik ile Kabala arasındaki ilişki nedir? 'Alisiz Aleviliği' neden icat ettiler, Aleviliği İslam dışına çıkarma gayretleri başarıya ulaşabilir mi? Bektâşiler ve Alevilerin çoğu neden solcu Kemalist'tir veya kendilerini Kemalist olarak tanımlıyorlar?Yabancı istihbaratlar, Masonik Bektâşilerle birlikte Alevi sorununu provoke mi edecekler?


Cumhuriyet öncesi ve tarikatlar kapatılıncaya kadar, Hacı Bektaş Veli tarikatına girmiş köylüye Kızılbaş veya Alevi, şehirliye ise Bektaşi denilirdi. Mason Bektaşiler elit Bektaşiliği savundu, Anadolu Aleviliğinden kendilerini ayrı gördüler. 

DEVAMINI OKUMAK İÇİN DOKUN
DEVAMINI OKU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder